Dr.House z Jurského parku a Lady Gaga výkalami utěsní rybníček

21.04.2013 19:22

V našem přibližně rok starém handmade inkubátoru (ručně vyrobeném ze skla, polystyrenu, pletiva, větráčku od PC, žárovek napojených na teraristický termostat...) se už začala líhnout housátka z vajíček, která nám byla darována.

Vzhledem k tomu, že ona vajíčka jsou mnohem větší, než ta obvykle známá slepičí, vtípkovali jsme, že tu budeme mít malý Jurský park (autor knižní vědečtější předlohy: Michael Crichton). A když už se jedno house vyklubalo, někdo by zas mohl zavtípkovat, že je to malý comeback seriálu Dr. House (jehož vysílání bylo oficiálně ukončeno osmou řadou, závěrečný díl byl odvysílán 21.5.2012). A pokud to jsou kříženci, tedy housokachňátka, možná tu budeme mít malé české alternativy Lady Gaga, které budeme poslouchat mnohem raději, než nějaké to plastové pop-monstrum.

Ať se z těch tvorečků nakonec vybarví husy nebo husokachny, už jsme jim přichystali dřevěnou ohradu kolem jámy vedle Benovi boudy. Sice tam přitéká voda z rybníčku (který je na západní straně stavení), ale dosud se nezachycovala, poněvadž tam pro to není správné podloží. Ale jakmile tam vypustíme naše opeřené dinosaurky, budou svými výkalami utěsňovat podloží a pomalu se začne zadržovat voda, čímž může postupně vzniknout malý rybníček.

Časem chceme vytvořit souhrnné video jarních mláďátek, včetně zmiňovaných housátek (snad tento či příští rok...).

 

PS: Tento článek nemá za ((hlavní)) cíl pošlapat mainstreamové archetypy, ale přesto to dělá, :P.