Nová rovina ekofarmy na sociální-síti:

23.11.2012 19:57

Chceme-li žít v dnešním kontextu lidstva na Zemi, měli bychom reagovat na to, co je aktuální a ne už tolik na to, co se stalo kdysi a staré závěry z toho přestávají ve vztahu k současnosti fungovat (tak jako to mohlo fungovat kdysi), aby se vývoj nezastavoval (tím je myšleno mj. i to, že současná podoba sociálních sítí bude jednou též úsměvnou minulostí jako třeba fonograf...). A jak už poznámka v závorce naznačuje, v tomto případě je řeč především o sociálních sítích (jako každá jiná technologie, i ony jsou sami o sobě neutrální, to pouze způsob naší reakce s nimi vyvolává jednotlivé negativní či pozitivní projevy, ačkoli v celku se to o5 převážně vyrušuje).

Takže proč nezaložit třeba Facebook-Ekofarma-Žatecko, když to lze využívat dobrým způsobem k dobrým věcem? Vždyť Sociální sítě jsou vlastně pokusem rozvinout Teilhardovu myšlenku noosféry. Osobně však věřím, že to se skutečně povede teprve tehdy, až budeme umět lépe utvářet kolektivní vědomí Přírody. Tedy svět vědomí odproštěný od techniky, ve které stejnak hledáme to, co bychom podvědomě raději přirozenou cestou od přírody. Přesto však věřím i v to, že poznávání techniky nám může být dobrou zkušeností k rozvoji podobných možností života...

To by bylo něco málo k filosofičtější stránce sociálních sítě a dál... Co se týče naší konkrétní realizace, budeme velice rádi, když občas přispějete nějakou z5nou vazbou, aby stránka nebyla jen zmrzlou informací, ale místem pro virtuální život nové roviny ekofarmy... Nebo tak něco.