Svoboda pohybu prasátkům

13.09.2012 21:12

Vydemolovali jsme prasátkům průchod na svobodu z jejich prasečáku. Svoboda pohybu to však za současných podmínek nemůže být absolutní (stejně jako kdekoli jinde v zajetí člověkem), ohraničena jest menší bolestí ohradníkové sítě. Ale až si čuníci osvojí elektrizující zkušenost, zvyknou si vyhýbat se novému trápení podobně jako dravým predátorům v jiných částech světa (kéž by tací tvorové již brzy nebyli na Gaie potřeba).

Zatím jsou však jen překvapení, že jim někdo proboural díru do jejich wesmíru a odhalil tak za ní svět mnohem větší. Ale odvahu projít bránou do "nového" světa v sobě zatím moc neposbírali, nejprve musí překonat agorafobii vyvolanou celoživotním zvykem na svůj miniwesmír.

Někdo by si řekl, že mají omezené obzory, ale třeba jednou někdo probourá díru do našeho wesmíru a řekne: "Už jsme vás drželi moc dlouho v zajetí 3D+1t, pojďte k nám do větší svobody 8D. Nechápeme, jak jste tam mohli vydržet žít tak dlouho a nepokusit se utéct k nám."

Dodatek z 22.9.12: Selátkům jsme dokončili ohradu na východní straně stavení, takže se také mohou pást na volném prostranství...